Pitkällinen projekti, Woodstove Season on valmis, kahta nappia lukuunottamatta.

Minulla on ollut pitkään hakusessa tällainen hyvä perusvillatakin ohje, ja Ravelrystahan se sitten lopulta löytyi, ihana Woodstove Season. Neuletta aloittaessani ohje oli vielä vähän kokeiluvaiheessa, ja alkuun tulikin ongelmia (takana ylhäällä lyhennettyjen kerrosten kanssa) joihin onneksi sain ystävälliseltä suunnittelijalta apua. 

Woodstoveseason2-normal.jpg

Myös Cascade 220 oli eka kertaa puikoilla, eikä varmasti viimeistä. Tosi kiva, pehmeä peruslanka. 

Valitsin ohjeesta M-koon, ja sekin tuntui vähän naftilta eli koot on kyllä tässä tosi pienet. Vielä kun malli on erittäin istuva muutenkin. Muotoilu tässä on kyllä ihan mahtava, kaikki kavennukset ja lisäykset kyljissä on tosi hyvät. Sen verran sovelsin, että pidensin takkia ehkä 10cm, ja joustimet on neulottu oikeat silmukat kiertäen.

Woodstoveseason-normal.jpg

Woodstove Season by Alicia Plummer (Ravelryssa)
lanka: Cascade 220 (väri 7815, Summer Sky)
puikot 4,5mm ja 5mm
napit Villavyyhdistä (tilasin tosiaan vahingossa 2kpl liian vähän, ja sillä välin ne ehtivät verkkokaupasta loppua... onneksi Villavyyhdin tyypit niistä jostain kaivelivat ja napit ovat mulle matkalla).

Tästä väristä en ollut oikein varma alunperinkään, enkä ole sitä vieläkään, mutta niin vaan on takki ollut päällä varmaan joka päivä valmistumisensa jälkeen. Että kai tähän sitten jollain aikavälillä tottuu.

Woodstoveseason3-normal.jpg

Tähän asti monta vuotta sininen on ollut mulle vähän nou-nou väri, mutta nyt se on aika tapetilla...tosin seuraavaksi taitaa koittaa paluu niiden tuttujen ja turvallisten harmaiden ja vihreiden pariin. Kesällä tuli hamstrattua Karnaluksista tällaista petroolin väristä ihanaa Austermann Stepiä, joka jäi odottelemaan sille sopivaa ohjetta. Sellainenhan löytyikin lähempää kuin luulin, siitä taannoin ystävän naapurilta varastetusta Novitan sukkalehdestä 2011.

pitsisukat2-normal.jpg

eli Minna Metsäsen pitkät pitsisukat, lyhyempivartisena versiona (Novitan sukkalehti 2011)
lanka: Austermann Step Classic
puikot: 2,75mm
koko: n. 39

Ohje oli kyllä varsin mukava, heti kun sain laskeskeltua silmukkamäärät lyhkäisempään varteen. Kuvion oppi nopeasti ulkoa ja se oli muutenkin aika helppo toteuttaa. Kantapää on ranskalainen, muuten menin ihan ohjeen mukaan. Sukat jäävät ihan omaan käyttöön.