Kaikenlaista on taas puikoilla ollut. Enemmän aloitettu kuin lopetettu, mutta uskon hartaasti, että vielä tulee se aika että intoa riittää myös neuleiden valmiiksi saattamiseen. 

Ensin tuli ruotosukat. Ohje on Novitan vuoden 2011 sukkalehdestä, siitä surullisen kuuluisasta, ystävän naapurilta varastetusta. Langaksi ostin Stockan hulluilta päiviltä Novitan Impivaara -sukkalankaa (Nurmijärvellä kun ollaan, niin tämähän sopii meille), ja raitalangaksi kaivoin kaapin perältä jotain iankaikkisen vanhaa raitavärjättyä seiskaveikkaa. Impivaara oli niin muovisen tuntuista, että taidan jatkossa pysytellä enemmän villaa sisältävissä langoissa. Tuossahan on 40% villa / 35% akryyli / 25% polyamidi, kun 7 veljestä villan määrä on 75%, ja tuon eron kyllä neulontatuntumassa huomasi. 
Raitalangassa on vallan ihastuttavat värit, mutta ei ne tässä mallissa oikein päässeet oikeuksiinsa. Ja tuo pintaneule on aivan kamalaa, nostetut silmukat pullistelee rumasti ja muutenkin nämä olisi olleet paremmat ihan vaan raitasukkina. Pienensin kokoa hieman (kuka tekee ohjeen kokoon 46...), ja toisen sukan varressa ruodot meni ihan miten sattuu. No, tulipahan tehtyä ja oman miehen jalkaan ne päätyivät.


Ruotosukat (Novitan sukkalehti 2011)
Lanka: Novita Impivaara vaaleanharmaa ja Novita 7 veljestä raidallinen
Puikot: 3,5mm

Sitten tällainen Ishbel. Olen neulonut tämän viime kesänä, sitten myttäsin sen työhuoneen nurkkaan kun en jaksanut pingottaa. Jo reilun puolen vuoden kuluttua tuli pingotuksen ja kuvaamisen aika :D.
Ohjeen tilasin Titityystä, kuten myös langan. Monen mielestä tuollainen luksuslanka kuin Cascade Heritage Silk menee kaltaisellani tumpelolla hukkaan, ja moneen kertaan olin itsekin ihan samaa mieltä. Tästä piti muuten ensin tulla Annis, mutta taidot ei riittäneet tuon ohjeen tulkitsemiseen ollenkaan. 
Ennen seuraavaa huiviprojektia täytyisi varmaan opetella käyttämään huiveja. Tämäkään ei ole ollut kaulassa vielä yhtään kertaa, en olekaan yhtään varma sopiiko tuo väri mulle, eikä mulla ole mitään takkia minkä kanssa tuo sopisi. Ja kuuluuko sitä käyttää kaulahuivina vai jonain hartiahuivina (ja kuka niitä hartiahuiveja käyttää??)





























ISHBEL (linkki Ravelryyn)
lanka: Heritage Silk
puikot: 5mm (ehkä?) pyörö

Myöhäisherännäisenä tutustuin Kotoliving-sivustoon, enkä voinut olla aloittamatta Satunnaisia sankareita -tilkkuprojektia. 


Minun tilkuistani ei takuulla tule neuletakkia, vaan luultavasti peitto. Mukaan on valikoitunut sinisiä, vihreitä ja harmaita lankoja. Näitä on kyllä ihan mahdottoman mukavaa värkkäillä, ja tilkkuja neuloessa onkin kaikki muut projektit taas hautautuneet vähän syvemmälle sohvaan. Muutaman tilkkumallin olen hylännyt ja tehnyt tilalle jotain muuta. Tulipa tuo lehtikin tilattua, kun tilkuista niin innostuin.