Aiemmin syksyllä bongasin Facebookista Helsingin seniorisäätiön viestin, jossa kaivattiin säärystimiä ja ranteenlämmittimiä Pakila-kodin asukkaille. No ei kuin tuumasta toimeen, ja sain houkutelluksi työpaikaltakin porukkaa talkoisiin.

Omalla sohvalla syntyi kahdet säärystimet ja yhdet ranteenlämmittimet. Näihin upposi kivasti langanjämiä, säärystimissä seiskaveikkaa ja Jannea, ranteenlämmittimissä Nallea. Raidat suunnitteli luotto-designerini Random stripe generator , ja ranteenlämmitimien kuvio on Handepanden broken stitch.

IMG_1067-normal.jpg

Nämä siis päätyvät Pakila-kodin mummuille ja papoille mieltä piristämään ja lämmittämään. Hyvää joulua!

Kummipojille on ollut pitkään mielessä neuloa pehmeitä paketteja, sukkia on tullut tehtyäkin mutta nyt sitten ensimmäinen, alkuvuodesta 4 vuotta täyttävä joutui isomman pehmeän joululahjan uhriksi.

Langaksi löytyi kauan, kauan kaapissa marinoituneet Novita Nallet, näistä on osa nähty jo sukkalankoina ja tähän meni sitten loput. Ohje on Dropsin Heathcliff, en oikein tiedä tykkäsinkö. Valitsin ainakin vähän liian suuren koon vasta 4 vuotta täyttävälle, ja ohje oli jotenkin aivan hirveän työläs verrattuna noihin yhtenä kappaleena neulottaviin. Eikä tässäkään siis ommeltu kuin kainalo- ja hihasaumat ja tehtiin nappilistat ja kaulukset jälkeenpäin, mutta isolta vaivalta se tuntui!

IMG_1068-normal.jpg

Santerin Heathcliff (ohje: Dropsin ilmainen)
lanka: Novita Nalle siniharmaa
puikot: 3mm ja 3,5mm