Joulua tuli tässä taloudessa valmisteltua varmasti enemmän kuin koskaan ennen. Pihaan saatiin jouluvalot, ja kynttilöitä on poltettu illasta toiseen. Pitkästä aikaa asun avarassa ja viihtyisässä asunnossa, joten mikäs tätä laitellessa. Varsinaisia joulukoristeita meiltä ei tosin löydy yhtä pikku tonttua lukuunottamatta, sillä kokemuksesta oppineena ja joulukoristeita vappuna siivonneena en uskalla niitä vielä hankkia. Ehkä sitten aikuisena...

Joulupaketteihin käärin kolmet sukat

ystävän poika Oula, kohta 2v. (koko 40 silmukkaa) sai Gjestal Maijasta neulotut raitasukat, samoista väreistä kuin aiemmat omat Leila-sukkani.

Oulan äiti sai Novitan vuoden vanhasta sukkalehdestä löytyvät nappivarsisukat, aivan täsmälleen lehdestä imitoituna. Napit tilasin taas Kangastukusta, josta olen ennekin nappeja tilaillut, ja jossa on valtavat valikoimat sekä loistavan nopea ja joustava palvelu (mm. nyt tilasin vahingossa nappeja 48kpl, kun en huomannut että ne myytiin seteissä... ongelma tuli korjattua nopeasti ja vaivatta :) )

kummipoika Santeri, kohta 3v. (42 silmukkaa) sai Nallesta neulotut siniharmaa-harmaat raitasukat, joiden kärkeen tein vähän Leila-sukkaa muistuttavaa kuviota.

Kuitenkin nyt kävi niin, että kaikki kolme sukkaparia livahtivat pakettiin niin vikkelästi, että kuvat jäivät ottamatta. Noh, ensi jouluna sitten.

Omaa joulua vietimme Japanissa. Jouluaatoksi oli seurueelle järjestetty joulujuhla, tarjolla oli pipareita, juustoja, hilloja, konvehteja ja ties mitä jouluista, ja toki paljon shampanjaa ja punaviiniä, ja joulupukkikin kävi. 
Eilen kotiuduttuamme söimme Kotipizzan pizzaa ja avasimme paketteja. Ihania juttuja niistä taas paljastui, vaikkei sitä ehkä niin kovin kiltti ole tullut edes oltua.

Tuleva anoppi oli käärinyt pakettiin sukat:
 


Aivan ihanat, ohuesta langasta neulotut pitkävartiset sukat, ja miten hieno kuvio tuossa edessä. Sitten rakkaan mummuni, minulla ei ole ollut tällaista neulojaesikuvaa ja olen aivan onnessani, että miehen äiti on näin taitava :). Mies sai upeat mustat neulotut kynsikkäät.

Ystäväni muisti minua tällaisella:



Niin ihana! Tänne on jo kirjattu suunnitelmia ensi kesän varalle sekä chilien kuulumisia.

Pihallehan siis kylvin aivan hirvittävät määrät kukkasipuleita kevättä odottamaan, on paria eri lajia tulppaaneja, krookuksia, narsisseja, kirjopikarililjoja... Sekä kasvimaalle talvivalkosipulia.
Sipuleita kylvin myös muutamaan ruukkuun, ja jemmasin ruukut varastoon. Nyt ikäväksi yllätykseksi ruukut on myllätty, mullat potkittu ympäri varastoa, joten joku kutsumaton vieras on tullut sinne talviasukkaaksi. Yksi hiirenloukku varastoon viritettiin kun luultiin (=toivottiin), että syyllinen on hiiri... vaan meni muutama päivä, ja koko loukku oli kadonnut. Eli joku loukkuhäntäinen isompi otus siellä nyt elelee, tällä hetkellä epäillään oravaa. Seuraavana siis edessä suuremman loukun hankinta.

Noin viikon kuluttua vietämme vielä omaa joulua, tänään haettiin pieni kinkku pakastimeen ja ollaan koottu menu lempparijouluruuista. Ihan ensi vuoteen asti kun ei kuitenkaan malta odottaa :).