KevätkevätkevätKEVÄT!!! Kaikenlaista pientä tekee mieli puuhastella kotona koko ajan. Mielessä on varmaan kymmenen asiaa joista olen aivan liekeissä; puutarhaunelmia, neuleideoita, lomasuunnitelmia, koiratreenejä, iltarasteja... Kaikenlaista pientä kesäasiaa. Toukokuu on se paras kuu vuodessa, kyllä näin vain on! Onneksi tämä asia unohtuu välillä niiden 11 muun kuukauden aikana, ja ajoittain jokin muukin kuu saattaa tuntua ihan siedettävältä :).

Tiskirätit tulivat lopulta valmiiksi. 

Lankana Blend Bamboo, ja ohjeita on haalittu ympäri nettiä. Sininen on ollut käytössäkin jo, ja tykkään siitä kyllä vaikka ennakkoluulot oli kovat. Ei imukyky ehkä ihan Viledalle pärjää, mutta kaikki tiskipöydässä oleva mönjä ja muut tahrat lähtevät loistavasti puhtaaksi. Ajattelin jossain välissä tehdä pari lisääkin, näistähän saa ihan hauskoja lahjojakin.

Huhtikuussa korkattiin grillikausi, ja harmittavasti aloimme myös tiedostaa, että kesäkalusteita ei edelleenkään terassilla ole. Kesäkalusteiden hankinta on jotenkin superahdistavaa, koska ne on kaikki niin a)rumia ja b)kalliita. Muutaman kerran olin maininnut, että vanhalla asunnollani olisi vielä pöytä ja tuolit, joista ehkä pienellä tuunauksella saisi käyttökelpoiset. Koska parempiakaan ideoita ei syntynyt, tuumasta toimeen, maalikaupan kautta kesäkalusteiden päivitykseen.

Tästä lähdettiin:

Olen saanut kalusteet Helsinkiin muutettuani ilmaiseksi naapuriltani, joka oli roudaamassa niitä kaatopaikalle. Todellinen ekoteko siis jättää uudet kauppaan ja tuunata nämä! Samalla uuden pinnan sai pihan portti, joka on kanssa muutaman lumipeitteen alla talvehdittuaan kovin surkean näköinen.

Päälle siis puuvahaa:

Ja lopputulos on ihan siedettävä. Kyllä näillä muutaman grilli-illan istuu. Muutama tuoli pitäisi vielä jostain haalia, mikäli joskus aikoo ruokkia muitakin kuin itsensä.

Loppuun vielä uusia perheenjäseniä:

Siemenistä istutettuja chilejä, yllä Prairie Fire ja alla Cayenne. Chilien idätys on ollut mielessä pidemmän aikaa, ja koska innostuminen ei kysy aikaa eikä paikkaa, tapahtui se sitten aivan väärään aikaan huhti- toukokuun vaihteessa ja lapasesta on tämäkin homma lähdössä kovaa vauhtia. Talveksi on katseltu kasvilamppuja ja suunnitelmat on suuret...