Tällaiset tuli kerran aloitettua Nalle-langasta, mutta se projekti kuoli koska lanka oli niin tylsää. Kesällä sitten Viron reissulta löytyi sellaiset langat, ettei ainakaan voi tylsäksi haukkua.
Olen itse saanut kerran lahjaksi tällaiset tuplalapaset, ja yksinkertaisiin verrattuna ne ovat kyllä tosi lämpimät. Jossain vaiheessa sitten heräsi ajatus laittaa sisälangaksi pehmeää alpakkaa ja ulkokerrokseen kunnon villalankaa.

Valitsin ohjeeksi Lankapirtin loistavan onteloneuleohjeen, jossa molemmat kerrokset neulotaan samanaikaisesti, eli puikoilla on yhtäaikaa sekä sisä- että ulkokerroksen silmukat. Ulla-neuleesta löytyy ohje jossa ontelonteule käsittääkseni tehdään kerros kerrallaan, mutta epäilin ettei hermot tule riittämään niin monen lapasekerroksen neulontaan. Toki, jos kerrokset tekee samasta langasta, tuo tapa on varmaankin helpompi.

tuplatniko3-normal.jpg

Tuplalapaset (ohje Lankapirtissä)
lanka: Aade Vironvilla vihreä, Schachenmayr SMC Alpaka harmaa
puikot 2,75mm & 3mm
koko: miehen, 52s

tuplatniko2-normal.jpg

Langat oli kyllä varsin onnistuneet väreineen päivineen. Aaden villalanka on juuri oikeanlaista, rasvaista, karkeaa villaa ja alpakka varmaan pehmeintä, mitä olen ikinä neulonut.