Herätti hilpeyttä työkavereissa, kun juhannuksen tylsässä iltavuorossa kudoin villasukkia. Kuulemma näin kesäloman kynnyksellä voisi ajatella jotain kesäisempiä neuleita... Väitän kyllä, että ei kesälomaa (Suomessa) ilman villasukkien tarvetta!
Nämä Maijat tarttuivat matkaan kesken pahimman langanostolakon, hain jotain "pientä" Lankamaailmasta, ja tuo oranssi-lila-vihreä Maija Space huusi nimeäni hyllystä. Eihän sitä sinne voinut jättää, ja harmaa tahtoi kaveriksi. Päätin jo silloin että näistä ihanaisista väreistä tulee sukat itselle. 
Kuvion lainasin Lailan sukista (esim. täällä), mutta en ollut oikein tyytyväinen siihen, miten tuo ihanaakin ihanamman värinen avaruus-Maija hukkuu harmaaseen. Kiva tästä lempilangasta oli silti sukkasia neuloa. Kantapäässä sattui joku sähellys, poimin jostain syystä ihan liian vähän silmukoita kantalapun reunasta. Pikku reikiäkin sinne jäi mutta onneksi ovat jäämässä omaan käyttöön niin eipä se ole niin justiinsa.






Maija-sukat
perussukka, kärjestä aloitettu (ohje)
lanka: Gjestal Maija
puikot: 2,75mm
koko: n. 39, 56 silmukkaa

Aloitin tylsyyksissäni langan jämistä jo toistakin sukkaparia, mutta lanka ei todellakaan tule riittämään niin se taitaa mennä purkuun ja muuntautua sukiksi ystävän pienelle pojalle. Ystävä on valitellut, ettei lapsiraukalla ole ketään sukulaismummoa joka pitäisi lapsen villasukissa ja -lapasissa, joten kaipa se on mummon rooli otettava hoitaakseen sitten :).

Kesän alkajaisiksi syntyi myös Rikke. 
Olen todellinen epäpipoihminen, minun on todella vaikea löytää sopivaa pipoa kaupastakaan, enkä ole koskaan onnistunut omaan päähäni istuvaa pipoa tekemään. Rikke näytti kuitenkin niin lupaavalta ja sitä monet bloggaajat kehuivat, niin kokeiltavahan se oli. Ensimmäinen yritys meni purkuun kun meinasi tulla liian suuri, mutta 94 silmukalla onnistui. Voisi ehkä olla vieläkin hitusen napakampi, mutta uskoisin että tulee käytettyä kyllä. 



Rikke by Sarah Young (OHJE)
lanka: Drops Merino Extra Fine
puikot: 3mm ja 4mm pyöröt

Kesäisempää menoa ei ole käsityöasioissa edelleenkään luvassa, vaikka ensimmäistä lomapäivääkin tässä vietetään. Sää on kesälomaan sopivan harmaa ja puikoilla edelleen harmaata lankaa. Mieli on siitä huolimatta ihan kesäisen iloinen! Vietän ensimmäistä täyttä kesälomaa kolmeen vuoteen, ja tuli kyllä niin tarpeeseen. Muutamia reissusuunnitelmia on tehty, mutta pääasiassa aion viihtyä sohvan mutkassa tai ulkona baden-badenissa.