Sukkakausi tuli saatettua päätökseensä Eestaas-sukilla. Nämä ovat olleet valmiina jo vaikka miten pitkään, mutta viimeistely ja kuvaaminen on vain jäänyt... Tällainen punaisen kukertava Nalle-kerä on pyörinyt lankakaapissa vaikka miten kauan, joku pipo tai vastaava tästä tuli kai joskus vuosia sitten tehtyä. Yleensä en kauheasti tykkää mistään pätkä- tai raitavärjätyistä langoista, ja teen mieluiten raidat sukkiini ihan itse, mutta tämä punainen on kyllä ihan ok. Tuli hetkittäin ihan jouluinen olo näitä neuloessa :). Eestaas-malli oli lupauksen mukaisesti yksinkertainen, mutta hauska neuloa. Mielestäni kuvio tuo langan loistavasti esiin, joten tietääpä mitä tehdä, jos käsiin joskus sattuu joku mielettömän ihana sukkalanka!



EES TAAS-SUKAT (ohje)
lanka: Novita Nalle
puikot: 3mm
koko: naisen, n. 38

 

Virkkaaminen on kiinnostanut pitkään, ja aiemmin esiteltyjä isoäidin neliöitä lukuunottamatta virkkaamiskokemus ja -osaaminen on varsin hataraa. Siispä härkää sarvista ja lankaa koukulle! Olen hankkinut valkoisen virkkauslangan muinoin jotain joulukoristeita varten, mutta toteuttamatta jäivät. Sen sijaan langasta taipuikin pitsiliina. Meillä oli lapsuudenkodissa paljon tällaisia pikku liinoja, olisivatko olleet mummun tekemiä. Yllättäen ohjeita ei ollutkaan netti pullollaan, kuten olisi voinut olettaa, mutta tällainen kuitenkin löytyi Kauhavan kangasaitan sivuilta. 
Puikko olisi saanut olla paksumpi, ja jotain meni jossain vaiheessa mönkään kun liina vetää kamalasti, joku kerros on siis ehkä liian tiukka/lyhyt tms... Virkkausohjeet on ihan syvältä, kun usein jää aivan epäselväksi mihin edellisen kerroksen silmukoihin pitäisi virkata, eli paljonko jätetään väliin. Ehkäpä ne salat jonain päivänä minullekin aukeavat. Onhan tämä muutenkin aika... hmm... kotikutoisen näköinen, mutta kamoon, se on ensimmäinen yritys!!
Tämän jälkeen koukulle pääsi Blend Bamboo ja tiskirättejä olisi tulossa. Toistaiseksi saldo on vain kaksi keskeneräistä, joten niistä lisää myöhemmin...

VALKOINEN PITSILIINA (ohje)
Lanka: mystinen ostos vuosien takaa
Koukku: 1,25mm
Koko: halkaisija n. 15cm

 

Käsityöharrastus on nähtävästi tarttuvaa sorttia, sillä myös mies innostui nikkarointihommiin. Olohuoneeseen on etsiskelty lipastoa, senkkiä, penkkiä tai muuta vastaavaa, hieman olisi säilytystilan tarvetta ja lisäksi kukille ja levysoittimelle tarvisi jonkinlaisen tason. Paikka on vähän hankala seinässä olevan patterin ja matalien ikkunoiden vuoksi, ja lopulta löytyi yksi sopiva kaluste. Kun hinta oli 1200e, innoitti se Nikon puusepän hommiin ;). Mies ei kuulemma omaa minkään näköistä Niilo Nikkarin taustaa, mutta niin vain syntyi juuri sopiva penkki, aikaa meni kaksi päivää. Puut sai valmiiksi sahattuna, ja päälle lyötiin kalustelakka. Kerrassaan loistava ratkaisu, ja juuri se mitä tuo paikka tarvitsi! 
Alle on tarkoitus etsiä jonkinlaisia katseenkestäviä säilytyslaatikoita, vaikka kyllähän tuokin tuonne alle ihan hienosti sopii...